Szakértőink készen állnak, hogy megválaszolják felmerülő kérdéseit és segítsenek, ha szükséges.

    Lépjen kapcsolatba velünk!
  • Email info@pannoniso.hu
  • Telefon: 06 88 403 520
  • Mobil: 06 30 9930 488

Megoldások

Az épület vízszigetelésének fogalmába beletartozik minden olyan intézkedés, amely a nedvesség és a víz épületrongáló hatását gátolja. Eszerint a vízszigetelés egy vagy több egymáshoz ragasztott, illetve rögzített szigetelőrétegből álló, az épületszerkezetet, épületelemet a víz hatásaitól annak felületén védő szerkezeti elem.

Hogyan védjem meg házamat a talajvíz ellen?

35 év szakmai tapasztalat birtokában épületek utólagos szigetelésére a környezet- és egészségbarát acéllemezes vízszigetelést ajánljuk. Ezen mechanikus megoldás nagy előnye a hosszú garancián túl a helyszínen, vegyi anyagok nélkül végzett munka gyors elvégezhetősége.
Bővebben a mechanikus megoldásokról…

Mely épületeknél alkalmazható a környezet1– és egészségbarát2 acéllemezes szigetelés?

Minden olyan falazatnál alkalmazható, amely felépítmény fugaszerűen épül fel. Ez alapján ide sorolható faltípusok: tömör tégla, lyukacsos tégla, vályog, blokk. Nem alkalmazható: beton illetve a fuga nélkül felépült kőfalak esetében.
Bővebben a mechanikus megoldásokról…

Hogyan fog eltűnni a nedvesség a falból?

A falazat fugaszerkezetébe 20 mm átfedéssel acéllemezeket préselünk, miáltal egy új szigetelősíkot hoztunk létre. Az új szigetelés lezárja a felszálló kapillárisokat és így a további nedvesség utánpótlás megszűnik. Ezen okból kifolyólag a nedvesség elpárolog a falból.

Mennyi idő múlva fog eltűnni a nedvesség a falból?

A fal száradását nagymértékben befolyásolja a fal tömörsége, építőanyag fajtája, a falazatban lévő nedvesség mennyisége és a fal vastagsága. Egy átlagos nedvességű 20-30% nedvességtartalmú 50 cm-es téglafalazat száradása, a külső pozitív hőmérsékletet figyelembe véve 5-6 hónap alatt következik be.

Milyen alternatív eljárásokat alkalmazhatunk utólagos szigetelések céljára?

A furatinjektálás, injektálási eljárás vagy kémiai eljárás alatt azt a folyamatot értjük, amikor injektálófolyadékot juttatunk a falazatba nyomással vagy nyomás nélkül.

Az injektálás úgy fejti ki a hatását, hogy a kapilláris nedvességet egészen az egyensúlyi nedvesség eléréséig csökkenti a falazatban. Ezeken kívül léteznek még olyan rendszerek is, amelyek elektrofizikai úton szüntetik meg a kapillárisan felszálló nedvességet.
Bővebben a kémiai megoldásokról…

1 Az acél a világon legnagyobb mértékben újrahasznosított anyag. A rozsdamentes acél 100%-ban újrafeldolgozható. Tovább a Wikipedia cikkhez…
2 Mérgező, vegyi anyagok nélkül végzett munka.