<Megoldások
    Szakértőink készen állnak, hogy megválaszolják felmerülő kérdéseit és segítsenek, ha szükséges.

    Lépjen kapcsolatba velünk!
  • Email info@pannoniso.hu
  • Telefon: 06 88 403 520
  • Mobil: 06 30 9930 488

Mechanikai megoldás

A mechanikai eljárások során olyan szigetelést építenek be a falazatba, amely egyenértékű az új épületek vízszintes szigetelésével.

Mechanikai eljárások: falfűrészelés és átvágás; falkibontás és épület alátámasztás, falcsere; furatkiöntéses szigetelés; kétoldali résvágás; acéllemez-besajtolás;

Ajánlott megoldás: acéllemez-bepréselés


Az acéllemez-bepréselés esetén a falszigetelés helye a lábazat és az első sor tégla fugája, melybe speciális szigetelőlemezt préselünk a fal teljes keresztmetszetében.

A meglévő vakolatot 3-6 cm szélességben kell leverni a munkálatokhoz, hogy a fuga síkját látni lehessen. Az elkészített fugába történik az acéllemez besajtolása 20 mm átfedéssel, a falazat teljes szélességében, miáltal a függőleges kapillárisok lezáródnak.

Célja, hogy az alaptest és a fal között megakadályozza a víz felfelé szivárgását a hajszálcsövesség által “felkúszó” víz megjelenését a falban (penészesedés). Ez a hatás függ a szerkezet anyagától, az abban található lyukacskák eloszlásától, átmérőjétől.

Nem elegendő a probléma speciális festékkel vagy bevonattal történő egyszerű elkendőzése abban a reményben, hogy a nedvesség okozta gondok megszűnnek.

Bizonyos építőanyagokban a hajszálcsövesség eredményeként a nedvesség akár 3-4 méter magasságig is feljuthat (pl. porózus kőzetek, rosszul égetett tégla).

A vízszintes falszigetelés a XIX. század végétől előírás minden épület építésénél, a korábban készült épületek falainak vizesedését legtöbbször ennek hiánya okozza.

A besajtolt nagy szilárdságú hullámosított acéllemezek várható élettartama 30 év. Az eljárás csak vízszintes felületek szigetelésére használható. A módszer nagy előnye a hosszú garancián túl a helyszínen, vegyi anyagok nélkül végzett munka gyors elvégezhetősége.